Officer på broen af et skib

Du kan finde information om officersuddannelsen i Søværnet på Forsvarets karrieresite eller kontakte studievejleder via telefon eller mail. Foto: Søværnet

Ønsker du at søge om optagelse på Søværnets Officersskole, anbefaler vi, at du først læser vores ansøgningsvejledning og dernæst, at du er opmærksom på at få udfyldt ansøgningen korrekt, samt husker at vedhæfte relevante bilag.

 

På vores karrieresite kan du læse mere om uddannelsen, optagelsesprocessen og finde ansøgningsfrister

 

Åbent hus-arrangementer

Overvejer du at blive søofficer? Kom til åbent hus på Søværnets Officersskole (online eller fysisk) og bliv klogere på de tre uddannelsesretninger, livet på skolen og det efterfølgende virke som officer.

 

Se programmet her:

  • Velkomst
  • Søværnets opgaver
  • Uddannelserne og karrieren efter
  • Kadetterne fortæller om livet på skolen
  • Pause og spørgetid
  • Førstegangstjeneste
  • Hverdagen som ny officer
  • Adgangskrav
  • Optagelsesproces m.m.
  • Løn og bolig
  • Afrunding og spørgetid

Klik her for at få mere information omkring datoerne for åbent hus, samt tilmelding

 

Ofte stillede spørgsmål

Du skal være 18 år for at blive optaget på officersuddannelserne i Forsvaret.

Ja, du skal være dansk statsborger eller have permanent opholdstilladelse for at søge uddannelsen.

Nej, det behøver du ikke. Første del af uddannelsen (officersbasisuddannelsen) giver dig en tilstrækkelig grundlæggende sømilitær uddannelse.

Nej, så længe uddannelsen er akkrediteret til niveau 6, er den adgangsgivende. Det er kun på uddannelsesretningen som henholdsvis våben- og elektronikteknisk officer og maskinteknisk officer i Søværnet, at der kræves specifikke BA- eller PBA-uddannelser. For uddannelsen til våben- og elektronikteknisk officer er en BA- eller PBA-uddannelse inden for det elektrotekniske område kvalificerende, mens det for uddannelsen til maskinteknisk officer er en maskinmesteruddannelse med maritimt tilvalg, der er kvalificerende.

 

Ja, der er ikke tid til at færdiggøre dit studie, når du først er begyndt på officersuddannelsen. Hvis det drejer sig om en reeksamen, kan der i enkelte tilfælde indgås en særlig aftale.

 

Ja. Minimumskravet er uddannelsesniveau 6, og da en kandidatuddannelse er niveau 7, er du egnet til at søge.

Ja, Forsvaret garanterer job efter endt uddannelse. Hvor i landet det bliver, finder vi ud af undervejs i uddannelsen.

I princippet nej, men vi opfordrer dig til at blive i Forsvaret minimum et par år efter endt uddannelse. Det vil give dig mulighed for at få praktiske erfaring med det teoretiske stof, som du har lært undervejs i uddannelsen.

For de fleste officersuddannelser er anbefalingen, at du vælger en uddannelse, der interesserer dig. Det, vi ser efter, er det akademiske niveau, ikke de enkelte elementer af en specifik uddannelse. Man kan dog sige, at en BA i Ledelse, Statskundskab, HR og Psykologi har nogle ligheder med fagene på diplomuddannelsen. For både våben- og elektronikteknisk officer og maskinteknisk officer er der krav til specifikke adgangsgivende uddannelser.

Du skal som udgangspunkt være sund og rask, og leve op til Forsvarets helbredskrav. Til optagelsesprøverne skal du igennem en helbredsundersøgelse, hvor lægerne vurderer, om du er egnet.

 

Ja, men vi behandler dog kun meritansøgninger fra dem, der er optaget på uddannelsen.

Der er ikke et eksakt kompetenceniveau. Vi anbefaler dog matematik og fysik på B-niveau med minimumkarakteren 4.

Ja, under Søværnets officersbasisuddannelse er der indlagt to gange fire-ugers moduler på et skib. Under funktionsuddannelsen er der også indlagt sejladsmoduler, og disses længde afhænger af, hvilken retning du har valgt.

Facebook Feed

Indhold fra Facebook kan ikke vises, da du ikke har accepteret tredjeparts-cookies.

Sidst opdateret 23. april, 2025 - Kl. 14.24