Multinational Corps Northeast i Szczecin

Foto: Celine La Cour

Centeret har til opgave at certificere ansatte i Forsvaret, der skal løse opgaver for eller virke i internationale stabe, har specialist-funktioner med engelsk som arbejdssprog, m.v. FSTC løser sin opgave via tests, der udvikles alene eller i samarbejde med militær-sproglige samarbejdspartnere i rammen af NORDEFCO samt NATOs Bureau for International Language Coordination (BILC).

 

FSTC rådgiver desuden om test i Sprogskolens særlige sprog, f.eks. russisk, arabisk og dari.

 

FSTC løser som udgangspunkt kun opgaver for Forsvaret.

 

Sådan sørger vi for at teste pålideligt og med konstant høj kvalitet

 

Testdatoer frem til første halvår 2021

  • 10. februar
  • 10. marts
  • 14. april
  • 12. maj
  • 9. juni

 

Procedurer for sprogtestning

Når du udpeges til en international stab eller stilling, vil Forsvarets Personalestyrelse normalt indkalde dig til test ved FSTC, som er beliggende på Svanemøllen Kaserne i København. Den samlede test varer typisk 5-6 timer. Du (eller din enhed) er selv ansvarlig for transport og eventuelle udgifter i forbindelse med sprogtestning.

 

FSTC tester og udsteder certifikat i overensstemmelse med NATOs retningslinjer for sprogfærdighedstests (STANAG 6001). Et certifikat er som udgangspunkt gyldigt i tre år.

 

Med afsæt i ovenfor nævnte retningslinjer fastsætter ansættende myndighed for hver stilling eller funktion et niveau for lytte-/tale-/læse-/skrive-færdigheder fra 1 til 4 – også kaldet sprogprofilen (standardized language profile på engelsk). Det er værd at bemærke at enhver sprogprofil primært er en beskrivelse af almene sprogfærdigheder. Der testes derfor ikke i funktionsspecifikke sprogfærdigheder. En sprogprofil på 3322 betyder f.eks. at du skal være meget god til at lytte og tale (33), men kan have et lavere niveau i at læse og skrive (22).

 

Sådan tester vi

Udgangspunktet for enhver testning vil være den sprogprofil, som fremgår af stillings- eller funktionsbeskrivelsen.

 

 

Test dig selv

Inden STANAG-testen kan du selv få et indtryk af dine lytte- og læsefærdigheder online via Forsvarets Elektroniske Skole. Denne screening kan udelukkende bruges som en rettesnor for dit nuværende færdighedsniveau. Den er ikke et billede på hvordan du vil klare dig til selve testen.

Screening i Engelsk - Online udgave

 

Yderligere information om STANAG 6001 sprogniveauer

 

Andre sprog end engelsk kan testes online ved brug af:

 

De er gratis og kræver normalt kun et par minutter til oprettelse af brugerprofil. Testen varer ca. 90 minutter. Det er en god ide at aktivere kursernes introduktionsvideo (klik på ”tutorial”).

Sidst opdateret 19. november, 2020 - Kl. 11.00

Nødvendige (vis detaljer)

  • Systemcookies Episerver

Intern statistik (vis detaljer)

  • Siteimprove

Tredjeparts (vis detaljer)

  • Facebook
  • Twitter
  • Google