Overblik
Uddannelser
Efteruddannelse
Skoler
Modulet forbereder den studerende på at lede, koordinere og agere i de komplekse organisatoriske processer der kendetegner Forsvaret.
Med udgangspunkt i forskellige teoretiske perspektiver udfordres hverdagsideer om militær ledelse og militær organisering med henblik på at udvide handlerepertoiret. På baggrund heraf undersøges og vurderes de ledelsesmæssige og organisatoriske tilgange og teknologier, der kan optræde i Forsvarets opgaveløsning under både nutidens og fremtidens krige og i de fora, hvor den militære organisation forhandles og administreres. Modulet lægger særligt tyngde i analyse, argumentation og refleksion for at styrke den studerendes handlekraft i miltære enheder og stabe præget af komplekse operative og administrative vilkår og modsatrettede krav og hensyn.
Optaget på Master i Militære Studier.
Studerende skal desuden have bestået Introduktionsmodulet på Master i Militære studier inden opstart på dette modul.
Efter gennemførelsen af modulet vil den studerende have opnået følgende viden, færdigheder og kompetencer:
Viden
Færdigheder
Kompetencer
På modulet undersøger vi militær ledelse og organisering med udgangpunkt i forskellige teoretiske perspektiver. Vi undersøger, hvilke afledte ledelsesmæssige handlemuligheder og organisatoriske konsekvenser forskellige ledelses- og organisationsteoretiske perspektiver har. Hvad betyder det f.eks. for, hvordan vi forstår styrings- og forandringsprocesser i den militære organisation? Vi undersøger hvordan officeren kan navigere i krydsfeltet mellem konkurrerende ideer og rationaler, der gør sig gældende i den militære kontekst.
Modulet gennemføres som en blanding af selvstudie baseret på læsning af og arbejde med pensum samt arbejde med mindre opgaver. Litteraturen er på dansk og engelsk.
Tilstedeværelse gennemføres med anvendelse af forskellige undervisningsformer, med fokus på former som styrker den studerendes evne til at analysere, formidle, arbejde tværfagligt og udvikle nye løsningsmodeller inden for fagets problemstillinger og i forhold til egen faglig udvikling.
Der vil blive anvendt studieaktiviteter som dialogbaseret undervisning, teoretiske og case-baserede drøftelser, gruppearbejde, diskussioner, mundtlige oplæg og vejledt selvstudie.
Prøveform: Individuel skriftlig opgave på 12-15 sider. I opgaven skal den studerende anvende teorier og metoder fra modulet til at analysere en empirisk problemstilling. Eksamensopgaven skal fremsendes elektronisk og kræver ikke fremmøde.
Varighed: Eksamensopgaven stilles under det sidste tema.
Bedømmelsesform: Syv-trinsskalaen.
Censur: Ekstern.
April 2020
Studerende på MMS. Officerer fra Forsvaret på niveauet M321 og M331 eller tilsvarende civile. Se også pkt. forudsætninger.
Niveau 7 jf. kvalifikationsrammen for livslang læring.
10 ECTS-point
Fremgår af uddannelsesskitsen på www.fak.dk
Via læringsplatform, når Studiekontoret uploader det.
Eksterne kursister: 7.000 kr.
Forsvarsakademiet
Ryvangs Allé 1
2100 København Ø
Major
Jakob Rømer Barfod
Institut for Ledelse og Organisation
Forsvarsakademiet
E-mail: jrba@fak.dk
FIIN: fak-ilo-34@mil.dk
Telefon: +45 40 31 50 13
Specialkonsulent
Kristian Brobæk Madsen
Institut for Ledelse og Organisation
Forsvarsakademiet
E-mail: krma@fak.dk
FIIN: fak-ilo-13@mil.dk
Telefon: +45 20 76 13 00
Major
Kenneth Pors Straarup
Forsvarsakademiet
MMS-sektionen
E-mail: kest@fak.dk
FIIN: fak-mms02@mil.dk
Telefon: +45 72 81 70 61
Studiekontoret
Forsvarsakademiet
KTFM Sascha Hedberg
E-mail: studiekontor@fak.dk
FIIN: fak-sab-11
Telefon: +45 25 55 22 04