Soldater i fremrykning under angreb.

Foto: Forsvaret

Formålet med løjtnantsuddannelsen er at kvalificere den studerende til at virke som taktisk fører for en afsiddet infanterideling under feltforhold. Det betyder at varetage ledelsesfunktioner og samarbejdsrelationer på delingsniveau og i rammen af underafdelingen samt at tage ansvar for tilrettelæggelse, gennemførelse og kontrol af uddannelsen i delingen.

 

Bliv løjtnant i Hæren

Læs mere om ansøgningsfrist, adgangskrav, uddannelsens opbygning, din karriere og meget mere om de enkelte uddannelser på Forsvarets karrieresite.

 

Uddannelsen er en erhvervsrettet uddannelse, der er planlagt ækvivalerende Kvalifikationsrammens niveau 4, og kvalificerer den studerende til at varetage tjenesten som delingsfører under Hærens Basisuddannelse.

 

Uddannelsens struktur og opbygning

Uddannelsen er praktisk orienteret, således at den studerende efter uddannelsen kan anvende Hærens standardiserede værktøjer og doktriner til at lede, uddanne og føre en militær enhed på delingsniveau under Hærens Basisuddannelse.

 

Tyngden i uddannelsen lægges på føring, der indledes med læring om delingens standarder og kampeksercits og afsluttes med læring om delingen indsat i rammen af et kompagni.

 

Uddannelsen struktureres i detaljer af 2. Brigade, idet hver uge som udgangspunkt indeholder tre-fire uddannelsesdage i felten, der enten er tilrettelagt som enhedsuddannelsesdage eller som kortere øvelser.

 

Sidst opdateret 16. juni, 2020 - Kl. 09.29

Nødvendige (vis detaljer)

  • Systemcookies Episerver

Intern statistik (vis detaljer)

  • Siteimprove

Tredjeparts (vis detaljer)

  • Facebook
  • Twitter
  • Google