To soldater taler med lokal afghansk mand.

Foto: Forsvarsgalleriet

En fælles forudsætning for at kunne løse militære opgaver er kontakt til den lokale befolkning, myndigheder, internationale organisationer m.fl. Derfor skal soldaterne i missionen have kendskab til sproget og kulturen i missionsområdet.

 

Sprog

Inden for hvert sprog finder du en kort introduktion af sproget samt en række værktøjer til at forbedre din sproglige parathed og træning. Med værktøjerne nedenfor kan du selv træne og lære basale gloser og sætninger.

 

Du kan downloade parlør og via nettet/smartphone indøve sætninger til daglig brug.

 

Du finder også apps til din Smartphone, der hjælper dig med at kommunikere direkte med en lokalbefolkning, når du har brug for at give hastige budskaber i missionsområdet. Vi anbefaler, at du downloader apps til din smartphone fra US Defense Language Institute. Så kan du selv kan øve dig på sproget eller forberede særlige sætninger til specifikke taktiske situationer.

 

Og så kan du også finde link til yderligere sprogtræning, som du kan være i gang med i løbet af få minutter.

 

Gennerelle ressourcer

 

Kultur og kontaktfærdigheder 

I tidens militære operationsmiljø afhænger en vellykket mission af evnen til positivt at kunne nyttiggøre relationer med fremmede individer, organisationer eller militære enheder.

 

Den erkendelse er opbygget i kraft af Forsvarets internationale indsatser, der, ved siden af kamp, i høj grad har handlet om kontaktfærdigheder rettet mod relationsopbygning. Blandt andet fordi Forsvaret har været og er beskæftiget med kapacitetsopbygning og fordi gode relationer kan bruges til egen sikring, efterretningsindhentning og effekt.

 

En soldats færdigheder kan således ikke længere deles op i kampfærdigheder på den ene side og kontaktfærdigheder på den anden. Kontaktfærdighederne udgør en integreret del af en soldats færdigheder.

Sidst opdateret 27. juli, 2020 - Kl. 16.13

Nødvendige (vis detaljer)

  • Systemcookies Episerver

Intern statistik (vis detaljer)

  • Siteimprove

Tredjeparts (vis detaljer)

  • Facebook
  • Twitter
  • Google