Spring til indhold Spring til søgning på Forsvaret.dk Spring til højrebar

Indholdsområde

 
 
Sprogofficer
 

Hvorfor ikke læse … dari? 

Måske er persisk dari ikke det første, der falder dig ind, når du skal lære et nyt sprog. Men hvis en international karriere og meningsfulde oplevelser står højt på ønskelisten, er der mange gode grunde til at lære dari. Til sommer starter nye hold på Sprogofficersskolen.

Persisk dari tales i Afghanistan, hvor Forsvaret har flere opgaver, som strækker sig over den næste årrække. Efter to år på Sprogofficersskolen taler og forstår man sproget, så man kan fungere som tolk og kulturvejleder i området.

Eksotisk kultur og gæstfrihed
”Sprogofficererne i Afghanistan arbejder primært som tolke, trænere og mentorer på den afghanske officersskole i Kabul.”, siger Nicolas T. Veicherts, chef for Sprogofficersskolen. ”Det er en særlig opgave, fordi den ikke ”bare” handler om at tolke, men også stiller krav til dine lederevner, kontaktfærdigheder og din lyst til at virke i en meget fremmed kultur”.
Nicolas T. Veicherts har selv været udsendt til Afghanistan og Pakistan flere gange. ”Med sproget åbner der sig en adgang til en flere tusind år gammel region og kultur og nogle af verdens venligste mennesker – fra Iran i vest til Pakistan og Indien i syd og øst. Det giver nogle helt unikke oplevelser”. 

Åbner et vindue til hele regionen inkl. Iran
I disse år bliver der tilført mange ressourcer til Afghanistan, og stort set samtlige af verdens NGO’er har kontorer i området – bl.a. FN, Internationalt Røde Kors og Læger uden grænser. Dari tales desuden i alle persisktalende lande – bl.a. Iran, som i denne tid åbner for dialog med mange vestlige lande. Både kommercielt og diplomatisk forventes det at give fantastiske muligheder for de relativt få, der taler persisk og har erfaring med kulturen.  

Et stærkt kort på hånden
Det er hårdt at lære et sprog på to år – og det gælder uanset, om du vil læse dari, russisk eller arabisk, som der også undervises i på Sprogofficersuddannelsen. Ifølge Nicolas T. Veicherts skal man dedikere det meste af sin tid til undervisning, hjemmearbejde og fysisk træning. ”Til gengæld står man efter to år med et fantastisk kort på hånden. Ikke bare kan man tale med og forstå en hel ny del af verden. Man får også et nyt perspektiv på sig selv og et helt særligt netværk. Og så er kombinationen af sprogofficersuddannelsen og erfaringerne fra udsendelser som tolk og leder særdeles attraktive for mange virksomheder – både offentlige og private.”
Sidst opdateret 10-03-2016 - kl. 10:13