Spring til indhold Spring til søgning på Forsvaret.dk Spring til højrebar

Indholdsområde

 
 
Thit_full
 

Sprogofficersskolens historie 

Sprogofficersskolen har siden 1957 uddannet sprogofficerer til Forsvaret. I dag underviser skolen i arabisk, russisk og persisk dari. Undervisningen foregår i klasser på 10-15 kadetter, der har et særligt talent for sproglæring, men som samtidig også skal kunne gennemføre den sideløbende reserveofficersuddannelse.

Denne del af uddannelsen omhandler uddannelse som kulturvejleder, i grundlæggende militær træning, f.eks. skydning og taktik, samt uddannelse i militære operationer og Danmarks forsvars- og sikkerhedspolitik. Sprogofficeren skal sideløbende kunne opretholde en fysisk form, der gør det muligt at følge en infanterienhed til fods i f.eks. Helmand.
Sidst opdateret 11-08-2016 - kl. 12:27

Læs også...

... om Institut for Sprog og Kulturs historie fra 1954, et handout skrevet af lektor, emeritus Erik Gram, Sprogofficersshold 1 (1957-59).

Læs også...

... bogen:'Skole i 50 år: Fra Hemmelig til International' skrevet af en arbejdsgruppe ledet af oberstløjtnant S. C. Volden. Bogen er en grundig gennemgang af Institut for Sprog og kulturs historie og er skrevet i anledning af instituttets 50-års jubilæum.

Læs også...

... bogen: 'Livet som sprogofficer', redigeret af oberstløjtnant Nicolas T. Veicherts og lektor Erik Gram. Bogen består af seks essays skrevet af sprogofficerer fra perioden fra 2004 til 2014 og blev udgivet i anledning af instituttets 60-års jubilæum.