Spring til indhold Spring til søgning på Forsvaret.dk Spring til højrebar

Indholdsområde

 
ICEcore er Forsvarets digitale læringsplatform. Her kan du finde pensum, litteratur, grupperum og andet, der relaterer sig til undervisning i Forsvaret.

Link til ICEcore

Har du problemer med at logge på ICEcore, kan du finde hjælp her.

Biblioteket tilbyder forskellige kurser indenfor informationskompetence. Kurserne er designet til studerende, undervisere og forskere tilknyttet Forsvarsakademiet.

 

 

 

Har I ikke mulighed for at komme til os? Så skriv til os, og vi kommer til jer!

Kontakt Simon Papousek på e-mail sipa@fak.dk eller Maria Kolt på e-mail mkpe@fak.dk.

Arbejder du med opgavens pentagon, kan du med fordel benytte værktøjet SCRIBO. Det guider dig gennem alle opgavens deleelementer, så du har mulighed for at nå godt i mål med dit projekt. Du kan desuden dele dit projektarbejde i SCRIBO med dine medstuderende og vejleder.

Du finder SCRIBO her.

Log på ved at klikke på ikonet med WAYF i venstre side af displayet.
Biblioteket faciliterer studiemiljø på Forsvarsakademiet. Biblioteket er indrettet i et stort lokale, hvor der er plads til at arbejde selvstændigt eller i grupper ved bordene. Der er mulighed for at skabe et lukket rum med de mobile vægge.

Biblioteket har også indrettet et sofahjørne, hvor der kan slappes af f.eks. med et af vores brætspil.

Du kan få internetadgang på biblioteket (FAKboyd) og der er storskærm til præsentationer. Storskærmen kan kobles til internettet.
 • Referencehåndtering
  Vejledningen giver dig de grundlæggende principper for korrekt referencehåndtering, citering og henvisning. Du finder vejledningen her.

 

 • Chicago Manual of Style - Referencestil
  Uanset om du er forsker eller under uddannelse, er formålet med referencer det samme; nemlig at give din læser mulighed for at identificere hvilke dele af din tekst, der er udtryk for dine egne meninger, og hvilke der er andres. Dertil giver det læseren mulighed for at genfinde dine kilder.
  Der findes utallige referencestile, som forslag til, hvorledes man kan stille informationerne om kilderne op på en forståelig og logisk måde. Forsvarsakademiet har besluttet sig for at bruge "The Chicago Manual of Style". Biblioteket har udarbejdet en vejledning til stilen, som du finder her.

  Chicago har desuden udarbejdet en Quick Guide, som du kan finde her.

 

 • Zotero - Referenceværktøj
  Et referenceværktøj gør det nemt at organisere dine referencer. Det skaber overblik over det materiale, du har indsamlet. Værktøjet gør det nemt at indsætte referencer i teksten og udarbejde litteraturlister.
  Forsvarsakademiet anbefaler Zotero; det er nemt, overskueligt og gratis. Biblioteket har udarbejdet en vejledning til Zotero, som du finder her.

 

 • Scribo 
  Denne vejledning gennemgår de forskellige sektioner som SCRIBO består af samt hvordan du kan bruge disse i forbindelse med opgaveskrivning. Du finder vejledningen her.

 • Søgning og bestilling i Forsvarsakademiets Bibliotek
  Denne vejledning fortæller hvordan du bruger bibliotekets katalog og databaser med henblik på fremfinding af materialer.
  Vejledning dækker over søgning af fysiske materialer (bøger og tidsskrifter) samt søgning på e-ressourcer (ebøger, -artikler og -tidsskrifter samt databaser). Du finder vejledningen her.

 

  

Katalog

I bibliotekets katalog kan du:

 • Søge efter bøger, tidsskrifter, artikler og online publikationer
 • Bestille materiale
 • Forny dine lån
 • Se hvad du har bestilt hjem fra andre biblioteker

 

Søg i kataloget her.

Copyright

Ophavsret er en lov, der beskytter forskellige grupper af rettighedshavere. Det har en betydning for dig som studerende ved Forsvarsakademiet - særligt i forhold til kopiering af tekster, og hvordan du deler disse med dine medstuderende.

Læs mere om copyright her.

Adgang

Biblioteket på Svanemøllens Kaserne er åbent for ansatte og studerende på Forsvarsakademiet. Ved studiestart bliver du automatisk oprettet som bruger - læs mere om din lånerprofil her.
Eksterne kan kun få adgang efter aftale.

Biblioteket findes i bygn. 75 og er aflåst. Du skal derfor have din nøglebrik med dig.